Böcker

Hotellet vid världarnas världarnas ände

I mitten av mars 2022 kom Hotellet vid världarnas ände. Ett spännande och fartfyllt fantasyäventyr för slukaråldern.

Omslag

Oscar och Teddy ska bo hela sommaren på en ö i norra Skottland tillsammans med sina föräldrar. Oscar ser mycket fram emot att få upptäcka en ny del av världen medan Teddy mest vill tillbaka hem till kompisarna och fotbollen. Inte blir det bättre när Teddy upptäcker att hotellet de bor på ligger mitt ute i ingenstans och saknar allt som gör livet värt att leva.

Men det är något som inte stämmer med hotellet som balanserar på klippan vid havet. Deras familj är de enda gästerna, gaslampor tänds och släcks av sig själva och Oscar kan svära på en staty i trädgården blinkade åt honom. Snart har bröderna dragits in i något som både är nervkittlande, fantastiskt och mycket, mycket farligt! Det blir en sommar fylld av magi och främmande världar, nya vänner och nya fiender, upptäckarglädje och till slut en gastkramande kamp för att rädda sina egna liv.

Hotellet vid världarnas ände är en spännande bok för alla som gillar magi och äventyr. Det är också en berättelse om att övervinna sina rädslor, om syskonkärlek och om att våga vara sig själv.

Sagt och skrivet om Hotellet vid världarnas ände:

“Hotellet vid världarnas ände är ett hisnande fantasy-äventyr …”

” … ett bra och ambitiöst äventyr som säkert kommer roa läsvana barn med smak för fantasifulla och ordrika böcker.”

Mycket bra! (4/5) – BTJ-häftet nr 6, 2022. Lektör Per Berg

Stella och kyrkogården

I slutet av oktober 2018 släpptes Stella och kyrkogården, ett slags spökhistoria där spökena har huvudrollen.

stella_3d

Stella ser på pojken en stund utan att säga något.
“Nå?” säger han och vågar sig fram ett par steg från gravstenen.
“Ska du pröva att lämna kyrkogården igen? Eller har du redan gett upp?”
Stella ger grinden en blick och sträcker tvekande fram handen mot handtaget.
“Det går inte, eller hur?” säger hon sedan dystert och drar tillbaka den igen. “Att lämna kyrkogården”, menar jag.

Stella är med om en bilolycka och hamnar på den gamla kyrkogården på andra sidan staden. Men hon vill därifrån. Hon och hennes mamma har bråkat och hon vill hem och ställa allt tillrätta igen, men kyrkogården vill inte släppa henne ifrån sig. Dessutom visar det sig att olyckan inte var någon olycka. Någon körde på henne med flit. Någon som egentligen var ute efter Stellas mamma. Nu måste Stella använda all sin uppfinningsrikedom och all den hjälp hon kan finna på kyrkogården för att rädda sin mamma innan det är för sent.

Sagt och skrivet om Stella och kyrkogården:

 “[…] spännande, lite läskig och humoristisk.” 

–  BTJ-häftet nr 23, 2018. Lektör Per Berg

”Spännande, gripande och fängslande!”

–  Jennies boklista

“En spännande, fängslande och väldigt bra bok. Man fäster sig 

vid Stella och de hon tar hjälp ifrån för att kunna lämna kyrkogården.”

– I min bokhylla

Mörkermagiker

I augusti 2016 kom “Mörkermagiker”, den fjärde och sista delen i serien om Vera, Albin och Nordanländerna.

drak4_

”Albin kunde inte ens gissa vart Gillis och Rurik hade tagit vägen men han misstänkte att de inte längre var i livet. Mörkret lade sig allt mer omkring honom och det orangeröda ljuset som lyste upp horisonten åt norr och öster hade tänts på nytt. Albin visste också att med nattens mörker kom vålnaderna och vart Gillis än blivit av så var Feorines skyddande ring på samma ställe. Han flackade med blicken mellan den mörka himlen ovanför och dunklet mellan stenstoderna. Långsamt flög han vidare; ensam, rädd och utan hopp.”

Striden mot Molgor närmar sig och Nordanländernas kungar och drottningar samlar en motståndsarmé för att möta honom och hans horder av mörkervarelser. Men det finns en spion bland dem. En spion som är beredd att ta till vilka medel som helst för att säkerställa att Molgor går vinnande ur den kommande striden.

Under tiden har Albin, Rurik och Gillis gett sig av för att i största hemlighet leta efter Feorine Beskyddarens torn i hopp om att finna något som kan vara motståndsarmén till hjälp, medan Vera, Agata och drakarna spanar efter Molgor. Men jakten på Feorines torn blir svårare och mer farofylld än någon av dem kunnat förutspå och var Molgor och hans armé egentligen be nner sig är en gåta.

Sagt om tidigare böcker i serien:

”Jerker Hultén har gjort det igen, hållit mig trollbunden genom hela boken. Han är ena- stående skicklig på att bygga upp de olika fantasivärldarna och måla upp en bild för läsaren så att det känns som om man är där.”

”Orden är magiska guldkorn som för dig bort till en annan värld. Läs den!”

Författare Kim M Kimselius

”Det här är så ruggigt bra fantasy!”

Mia Hansén, bloggen Kreativa sagor

”Känslan efter läsningen är att den sagolika miljön, det mustiga språket och alla härliga karaktärer dröjer sig kvar och glänser lika vackert som Solstråles gyllene fjäll.”

Jeanette Palm, bloggen Bokhemligheter

”Jag tycker att Drakhjärta & Hamnskiftare är en blandning av Harry Potter, Sagan om Ringen, Ronja Rövardotter och Pirates of the Caribbean. Hum, tänker du kanske, hur blir det? Jättebra faktiskt, säger jag då.”

Jennie, bloggen Världens bästa bok

Kungar & drottningar

I augusti/september 2015 kom “Kungar & drottningar”, del tre i serien om Vera, Albin och Nordanländerna.

drakhjrta3400

”In till vänster där borta”, sa Albin, med en röst som gränsade till ett morrande.

I samma stund började ljudet av en ensam klocka ljuda någonstans långt bakom dem i nattmörkret, och snart fick den sällskap av ännu en, nu en aning närmre. Och sedan ännu en. Det dröjde inte länge förrän hela Targ var fylld av det dånande ljudet av tusentals varningsklockor.

Nu vet varenda soldat, troll och illvätte i hela staden om att vi är här, tänkte Vera, samtidigt som de dök in i mörkret i den trånga gränden mellan ett par höga, svarta stenhus. Och snart kommer vi att vara infångade … och allt vi gjort kommer att ha varit förgäves!

Vera och Albin har fått tag i motgiftet de behöver för att rädda sina föräldrar men är fast i Garathien, landet där Molgor tagit över och nu bygger upp sin armé för att erövra Nordanländerna. Flykten därifrån blir farofylld och Vera och Albin skiljs åt. Under tiden växer sig Molgor allt starkare och kriget mot mörkermagikern närmar sig snabbare än någon anat. Enda chansen att besegra honom är om Vera och Albin kan få Nordanländernas kungar och drottningar att kämpa tillsammans, sida vid sida. Samtidigt dyker ett nytt hot upp.

Boken går redan nu att provläsa här. Den går också att förbeställa på Idus Förlag, Bokus, Adlibris eller CDON.

Skrivet om tidigare böcker i serien Drakhjärta & Hamnskiftare:

”Magin skimrar mellan raderna. Börjar du läsa har du svårt att sluta!” – Författare Kim M Kimselius.

”Jag skulle utan tvekan rekommendera Drakhjärta & Hamnsikftare till alla som vill ha ett sagolikt äventyr eller bara en helt ny typ av fantasyhistoria, oavsett läsarens ålder.” – Författare Anna Vintersvärd, bloggen Och hon gav sig inte.

“Vilken fröjd att sätta denna fina och spännande fantasyhistoria i händerna på väntande läsare!”  – Fia Idegård, BTJ.

”Återigen imponeras jag av denna enorma uppfinningsrikedom och fantasi!” – Carolina Landin, bloggen Carolina läser.

Lönnmördare

I november 2104 kom “Lönnmördare”, del 2 i serien om Vera och Albin.

lönnmördare400-500x500

Albin bytte till människohamn och skyndade sig fram till dem. Allting hade gått så fort när han tog upp jakten på inkräktaren att han inte sett vad som hänt hans föräldrar. Trots kylan och snön kände han hur svetten trängde fram i pannan.
”Hur är det med dem?” sa han och kastade sig ned på golvet bredvid Vera.
”De lever, men hur länge vet jag inte”, sa hon. ”Vi är rätt så säkra på att de blivit förgiftade.”

Två år efter det att Vera och Albin besegrat Molgor får de besök av en mystisk inkräktare. De förlorade själarnas stav stjäls och både deras föräldrar och byns borgmästare, Gillis Holme, blir förgiftade. Det blir starten på en jakt för att ta tillbaka staven och på något vis försöka rädda sina föräldrar och borgmästaren. En farofylld jakt som leder dem till andra änden av Nordanländerna. Men de flesta av drakarna har gett sig av norrut för att hjälpa Arghan i kampen mot kung Carpean, så Albin, Vera och Lill-Flamma blir tvungna att klara sig ensamma.

Sagt och skrivet om Drakhjärta & Hamnskiftare, del 1 i serien om Vera och Albin.
“Vilken fantasi och uppfinningsrikedom!” – Carolina Landin, Carolina läser.
“Otroligt rolig att läsa och fantastiskt bra! En högläsningsbok.” – Ulrika Larsson, boktips i Carlsson & Co. på Sveriges Radio P4.
“Framsidan är värd ett hurra! Och den passar sitt innehåll. Betyg 4/5 (Boktipset).” – Mia Hansén, Kreativituren.
” … en finstämd och spännande fantasyhistoria i en trovärdig och intressant formad miljö med många minnesvärda karaktärer, varav många är drakar.” – Fia Idegård, BTJ.
” … Hultén kan bli en ny stjärna i Sverige” – Melanie Caspar, iHeartfantasy.
” … spännande, och gullig och charmig och mycket mer.” – Anna Höglund, Fantastiska berättelser.

Boken går att förbeställa på Bokus, Adlibris, Idus förlags hemsida eller hos din lokala bokhandlare.

Drakhjärta och Hamnskiftare

I maj 2014 släpptes Drakhjärta & Hamnskiftare – den första delen i en fantasyserie för läsvana barn i åldern 9-12 år:

Boken

”Då dök där upp en drake mitt framför ögonen på henne. Det var inte så att den växte fram ur tomma luften eller att den kom nedsvepandes från det tjocka molntäcket ovanför. Istället kom den gående från sitt gömställe bakom en stor sten på klippkanten ovanför. De hårda fjällen var klarröda, vingarna var indragna tätt intill ryggen och den såg ut som om den var arg på allt och alla runt omkring. Hade det inte varit för att den inte var mycket större än att Vera kunde lyfta den med ena handen hade hon nog sprungit därifrån.”

Drakhjärta och Hamnskiftare handlar om Vera och Albin, två syskon i en värld kallad Nordanländerna. När de hjälper en samling egendomliga drakar på flykt, dras de mot sin vilja in i en kamp mellan ont och gott, en kamp där få är vad de först utger sig för att vara – varken deras fiender eller de som står dem allra närmast. Samtidigt som de upptäcker nya häpnadsväckande sidor hos sig själva måste de nu, tillsammans med drakarna, slåss mot ondskan för att rädda Nordanländerna.

Boken går att köpa på IDUS förlag, bokus, adlibris eller i en bokhandel nära dig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s