Om Jerker Hultén

Jag är född 1974 och uppvuxen i Partille utanför Göteborg men bor nu i Halmstad tillsammans med min fru och våra två barn. Jag har alltid varit intresserad av att läsa och berätta men började skriva först när jag insåg att mina egna barn själva snart skulle börja läsa böcker. Att skriva blev snabbt en passion och huvuddelen av fritiden de senaste åren har gått till det. Våren 2014 debuterade jag med boken Drakhjärta & Hamnskiftare – den första delen i en spännande fantasyserie för läsvana barn i åldern 9 till 12 år. Handlingen utspelar sig i en värld kallad Nordanländerna, en värld som innehåller allt från småtomtar, drakar och modiga barn till pirater, troll och elaka mörkermagiker. I november 2014 kom Lönnmördare, del två i serien. Sedan dess har även del 3, Kungar och Drottningar, samt den avslutande del 4, Mörkermagiker, publicerats. Efterföljande böcker Stella och kyrkogården samt Hotellet vid världarnas ände är helt fristående böcker. Läs gärna mer om dem under fliken “Böcker” här på hemsidan.

Jag började skriva när våra barn var små. Istället för att jag läste godnattsagor för dem brukade jag och barnen ibland ligga och fantisera ihop våra egna historier om två barn med fantastiska förmågor och en hel hög med olika drakar. Ett av barnen hade hand om drakarna och det andra lärde sig snabbt att ta formen av olika djur. Då var historierna kanske inte lika spännande som de är nu men de var desto tokigare och det fanns drakar som inte kommit med i böckerna, till exempel en glassdrake som kunde andas glass och en pruttdrake som var helt osynlig och luktade fruktansvärt illa. Ibland var de ute på äventyr och ibland bara tramsade de runt. Sedan dess har serien om Vera och Albin växt fram och under åren har vi läst den hemma i ett par olika versioner – en som riktar sig till lite mindre barn och en som är väldigt snarlik den som nu finns att köpa.

Jag upptäckte hur roligt jag tyckte att det var att skriva och har fortsatt med nya berättelser riktade till barn, trots att mina egna nu inte längre tillhör målgruppen.

Jag är medlem i Sveriges författarförbund, Författarcentrum Väst samt Hallands författarsällskap.

DSC_0114_red_vinjetterad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s